Patchwork og kontraster for efteråret 2012

Efteråret 2012
mensfashion

fimeblog.com

,, …lapper, lapper, lapper…laber! “

Patchwork har sat sit præg på manges kollektioner til efteråret for 2012. Udover patches og lækkert patchwork er quilt en absolut fællesnævner for den mere urbane og ungdommelige mode til efteråret. Den urbane gentleman, eller måske mere den streetede fyr med trang til klassiske snit, farver og tekstiler. Der har været godt gang i elbow-patches og pocket-patches i denne sæson. Selvom det allerede ER set, må jeg indrømme jeg virkelig er vild med patchwork, og den lille ekstra detalje og finesse det er at anvende patches.

Denim-patches, indigo eller i det hele taget bare kontraster fungerende som patches, er super friskt og alligevel ret old-school. Det minder mig om udtrykket “morfar-cardigan”. Det er fordi den klassiske uld cardigan ofte får personer til at tænke på deres gamle morfar der sad i gyngestolen, med sin uldne og slidte cardigan. Men den er nok kommet for at blive den cardigan, for den går igen og igen og……igen!

Det samme med quilt. Henri Lloyd har i mange år profileret sig med quilt, på veste, jakker, coats o.lign. Quilt er i mine øjne blevet mere acceptabelt af de unge modebevidste mænd, som ofte er ret gode til at anvende quilt i deres urbane outfits.

…man kan man så både være urban og classy på samme tid? – Ja, det mener jeg at man i 2012 godt kan. Der er efter min mening blevet løsnet lidt op for det klassiske, minimalistiske og stilrene look. Grænserne er blevet rykket og det er blevet mere tilladt at eksperimentere og mikse.

Der er et hav af brands der har gjort sig bemærket med patches, tern og mere mørke farver i urban-looket. Der er mange at nævne, men jeg har tilfældigt valgt to mærker ud. Mest fordi jeg har to lækre ting jeg gerne vil dele med jer, som jeg selv synes karakteriserer den ånd og den stemning der er gældende for denne blanding af “patches/REDgreen/Skovmandstur/Jagt/Camo/Caps/greyed-off/Urban minimalism…. “

Nedenunder er første fund:

Forårsjakke fra WEMOTO til 1.399kr

Derudover er der mærket Penfield, som virkelig har gjort det godt det sidste års tid, hvor de bestemt har sat sig fast i det urbane street-look og miljø. Lækre ting og faktisk en ganske fin og fair kvalitet til prisen for Penfield.

Penfield denim-skjorte med shoulder-patchwork i den klassiske retro-rød-ternede stil…- OLD-COOL!

….og som en lille ekstra jack-in-the-box vil jeg gerne fremhæve mærket Supremebeing. For jeg er en kæmpe fan af deres ting og deres måde at eksperimentere på. Det er ikke altid det lykkes lige godt for dem, men de skal godt nok have kreditten når det lykkes. Det er gået meget godt med nedenstående zip-hoodie…farverne kan diskuteres, men ideen er god..!

Zip-Hoodie fra Supremebeing til ca. 690kr

 …is bad taste a crime…?
READ FIME…
SNATCH!