SWIMS

Norske “SWIMS”

SWIMS er ikke lige så vilde og utæmmede som GRAM SHOES, men har alligevel lidt vildskab over sig. De minder mig mere om naturen, – jeg føler mig tættere på naturen, selvom det ikke afmatter den klassiske og trendy’e opfattelse jeg har af SWIMS.
Jeg vil nok mene, at SWIMS er mere eksklusive. Om det er fordi de har historien med sig og fordi deres designs alligevel med de to nye modeller “Hank” og “Charles” bare er mere mig. Elsker når basen er enkel og farven sikker, men sålen anderledes og provokerende. Sålen er jo netop altid det kedelige og det som altid plejer at være standardiseret gennem ensartede kinesiske produktioner eller produktioner fra Tyrkiet, Marokko, Vietnam you name it.  Her er det Norsk, og det skulle gerne dufte af fugtige grønne fjelde og dufte af rent rindende kildevand.. 🙂 ….SWIMS…

SWIMS egen historie: 

,,Growing up with four distinct seasons in Norway, I never let go of the black rubber galoshes that my late grandfather passed on to me. In 1999 they accompanied me to a milder, but still rainy Paris. Wearing Chuck Taylor’s Converse and galoshes, I got around the severe rainfall that autumn. Not surprisingly, my footwear became the subject of many jokes around the art school I attended. Later, while living in New York, I blended in with an image-conscius culture that defied slushy streets, freezing winds and pouring rain. Naturally, this resulted in a lot of discomfort and many ruined pairs of shoes. A few more Manhattan winters went by while I searched for the right product before I finally took matters in my own hands and decided to develop SWIMS – The Modern Galosh! A stylish solution, embodying the essence of practicality: Wear your favorite shoes, slip on SWIMS when the weather is rough, slip’em off when you arrive at your destination. Enhanced comfort is assured and your shoes are guaranteed to stay shiny. The SWIMS galosh is the product of my own experience, my appreciation of functional design, and my odd fascination with big city rain. Enjoy the weather!”

Johan R., Founder.